10 april 2023
00:00

Malmö United KF

Referat: AIF Barrikaden - Malmö United KF

Startelva: C-G – Markus And, Chanon, Marcus Eklund (ny spelare), Marcus S (Tre Marcus/Markus i fyrbackslinjen alltså!) – Lucas Callegari (ny spelare), Milad, Tristan, Golam Sharifi (första tävlingsmatchen) – Mohammed Ali, Alexander. Vi bytte dessutom ut och in spelare och bytte runt inom laget många gånger, och det var bara Chanon av utespelarna som spelade hela matchen, vilket gör att det egentligen är lite ointressant vem som började på eller utanför planen men de som började på bänken var i alla fall Didrik, Ghafur och Martin som alla kom in efter 25 min som anfallare resp vänster yttermittfältare resp. innermittfältare.

Matchen fick en ytterst märklig inledning när vi efter mindre än 5 minuter ledde med 3-0. Sharifi inledde sitt seriespel för oss med att göra mål efter 1 minut och 10 sekunder efter inlägg från Mohammed som i sin tur fick en fin löpboll längs kanten av Lucas. 2-0 kom bara minuten efter genom Tristan, jag är något osäker på assisten, vet att Mohammed från kanten var inblandad här också men vet inte om det var någon ytterligare spelare som rörde bollen innan den hamnade hos Tristan. Trean kom alltså alldeles strax efter den också när Alexander slog på ett välplacerat skott efter att ha sprungit sig fri (efter pass från vem?, även här är jag osäker men de som vet får ju gärna tipsa mig).

Så långt var man ju rädd att det kunde bli en så där trist match där man gör 15 mål eller mer men så blev det inte alls. Malmö United visade upp en extremt god moral genom att efter denna mardrömsöppning inte alls börja klaga på varandra. Man flyttade ner hela laget långt för att täta till och spelade helt och hållet på kontringar. Det hjälpte på så sätt att det inte blev fler mål i första halvlek men de hade marginalerna på sin sida några gånger, bl.a. när Tristans tänkta inlägg (tror jag) gick över målvakten och förbi alla andra för att landa vid insidan av stolproten, såg ut som att den kunde varit inne men den kan ha tagit på hjulet och då ska det inte dömas mål, dels när Ghafur hade ett skott i stolpen några minuter senare.

Sedan United hämtat sig efter de tidiga baklängesmålen fick de till en del bra lägen trots få spelare på vår planhalva men när de skulle avsluta kom de bara ett par gånger till skott och då sköt de utanför ur skapliga lägen. De tog helt enkelt en del konstiga beslut

Efter pausen gjorde United nästan tvärtom som i första. De flyttade upp laget väldigt högt och skapade faktiskt flera bra målchanser. De allra bästa var när de i 58:e min hade ett skott från ungefär straffpunkten där C-G gjorde en jättefin reflexbenparad, i den 80:e min hade ett långskott som efter en ganska hög båge såg ut att gå ner under ribban men där C-G lyckades få en fingertopp eller två på den och tippa den i ribban och ut till en resultatlös hörna (inget av lagen fick ut något av sina hörnor) och slutligen i den 83:e min när en av deras spelare kom helt ren mot en utrusande C-G och hade hur många alternativ som helst och all tid i världen att förpassa bollen i mål eftersom närmsta Barrikadenspelare var mycket långt ifrån men slarvigt sköt utanför.

Matchkvalitén som sjönk redan innan paus var i sanningens namn bara stundtals någotsånär hög. Visst hade vi en del skapliga passningskombinationer men intensiteten var låg och vi hade mesta tiden ett väldigt lågt bolltempo. Att Uniteds spelare började tröttna gjorde också att det stundtals var stora fält på plan utan en enda spelare men det är ju väldigt lätt att det blir lite avslaget när ett av lagen ser ut att tidigt ha avgjort matchen. Dock gjorde vi ytterligare två mål. Först gjorde Alexander (som i vanlig ordning var rätt intensiv) i den 73:e min säkert 4-0 sedan han snott bollen från en av deras backar. Sedan avslutades målskyttet för dagen genom dagens vackraste mål när Martin slog en perfekt djupledsboll till Marcus E som sprintade ifrån sin motståndare och lika vackert som enkelt lyfte in bollen i bortre hörnet helt utan chans för den utrusande målvakten.

Några avslutande kommentarer: Milad har efter sitt mål mot Viken uppenbarligen stärkt sitt självförtroende och som det heter ”höjt ribban” när det gäller sin målsättning ordentligt även om det tog sig uttryck i att han försökte få bollen just under den fysiska ribban när han gjorde en perfekt klockren bicykleta med ryggen rakt mot mål. Dessvärre hamnade bollen, som var värd ett bättre öde, nästan mitt i målet och blev ett lätt byte för målvakten. Nu väntar vi med spänning på något riktigt spektakulärt typ från Milads sida t.ex. en hörna direkt i krysset eller ett kanonskott där bollen går som en biljardboll mellan stolparna ett par gånger innan den lägger sig till rätta i målet.

Det rådde en väldigt god stämning på planen. Ytterst lite gnällande på motståndare eller domaren.

Slutligen var det trevligt att se våra färskaste nyförvärv Lucas och Marcus E ta för sig så bra redan i sin debutmatch för oss. De gjorde båda en gedigen insats.

Statistik: Hörnor: 7-4 Avslut på mål: 16-5 Avslut utanför: 6-5